9.10.07

Deures per dilluns dia 15 d'octubre:


  1. Llegeix el text inferior i després copia a un full 10 paraules del text que continguin dígrafs i digues si són noms o no.

La infantesa de Mozart

El dia 27 de gener de l’any 1756 va néixer a la ciutat de Salzburg un dels músics més grans de tots els temps: Wolfgang Amadeus Mozart.
Els seus pares, Anna Maria i Leopold, li van posar un nom ben sonor: Johannes Crisostomus Wolfgang Amadeus, però aviat l’anomenarien Wolferl.A la vora del bressol del petit Wolfgang hi havia una nena de quatre anys que no es volia perdre les primeres mirades del nadó: era la seva germana Maria Anna, a qui tots anomenaven Nannerl.Com que Leopold Mozart era violinista i compositor, va ensenyar música als seus fills de ben petitets; així que van aprendre a llegir música abans que a llegir lletres. Cada activitat que es feia a casa dels Mozart anava acompanyada de música: cançons per parar taula, per anar a dormir, ritmes per caminar pel carrer, repetir les notes que sortien dels campanars de Salzburg...Nannerl era una nena molt llesta i tenia una intuïció musical increïble, així que el germà petit, Wolfgang, es va haver d'espavilar per posar-se a l'alçada: als tres anys, Wolferl ja tocava el clavicèmbal copiant el que veia fer a la seva germana, als quatre començava amb el violí i als cinc ja escrivia les primeres partitures.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ès molt bonic m agrada molt
esta molt ven fet

Guida Al·lès ha dit...

Qui ha escrit això?
Gràcies pel comentari
A partir d'avui serà el bloc de tots els de cinquè.

Hi penjarem els nostres diaris personals, comentaris, redaccions....

Anònim ha dit...

hola som la elisabet i la mireia sanchez de l'escola:
hola Guida ens agrada molt que ens agis fet això
petonets